Site icon Taxi & Driver

Ένα πρωτοποριακό ταξί, φιλικό προς το περιβάλλον

ταξί, περιβάλλον

Ένα πρωτοποριακό ταξί, φιλικό προς το περιβάλλον

Η έρευνα και οι καινοτόμες ιδέες μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των μεταφορικών υπηρεσιών, προωθώντας εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Alain Thebault, Γάλλος ιστιοπλόος και ο Anders Bringdal, Σουηδός πρωταθλητής του windsurfing, ιδρυτές της εταιρείας «Sea Bubbles», φιλοδοξούν με το πλωτό ταξί τους να προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης σε πόλεις οι οποίες διαθέτουν ποταμούς. Το πλωτό ταξί που σχεδίασαν είναι αθόρυβο και οι εκπομπές αέριων ρύπων του είναι μηδενικές.

Η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έδειξε να στηρίζει την ιδέα, δοκιμάζοντας μια βόλτα με το ταξί στον ποταμό Σηκουάνα το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, το «Bubble», όπως ονομάζεται το ταξί, προς το παρόν δε μπορεί να πλέει στο Σηκουάνα, καθώς δεν έχει εγκριθεί η κυκλοφορία του από τις γαλλικές Αρχές. Ο λόγος είναι ότι το όριο ταχύτητας στον ποταμό είναι αρκετά χαμηλό, σε σχέση με την ταχύτητα που χρειάζεται να αναπτύξει το «Bubble», προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα χερσαία μέσα μεταφοράς.

Οι κατασκευαστές του μεταφορικού μέσου δήλωσαν ότι υπάρχουν άλλες πέντε πόλεις, πέραν του Παρισιού, που θα ενδιαφερόντουσαν για τον πρωτοποριακό τρόπο μετακίνησης, χωρίς να έχουν αποκαλύψει ακόμα τα ονόματά τους.

Το «Bubble» αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης, καθώς τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια. Το πλωτό αυτό όχημα θα μπορούσε να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε πόλεις που διαθέτουν ποταμό, όπως το Παρίσι.

Exit mobile version