Taxi & Driver
Beat
Beat: «Τρέχει» με 100% ανάπτυξη στις δραστηριότητες εκτός Ελλάδος

Beat: Θα παραμείνει στην Ελλάδα – 100% ανάπτυξη στο εξωτερικό

Η Beat κατόρθωσε να διπλασιάσει τον συνολικό αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται μέσα από την εφαρμογή της, στις πόλεις όπου δραστηριοποιείται. Τα νέα σχέδια στην Αθήνα.

Η Beat, η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης για την παροχή μεταφορικού έργου, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και, με βάση τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4530/2018 του υπουργείου Μεταφορών, από τις 30 Απριλίου ενεργοποίησε εφαρμογή που επιτρέπει τη διαμεσολάβηση μεταξύ επιβατών και επαγγελματιών οδηγών ταξί. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει λάβει υπόψη τις διατάξεις της νέας νομοθεσίας στη στρατηγική της «ώστε να συνεχίσει να είναι πλήρως σύννομη».

Με 100% ανάπτυξη, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έκλεισε το 1ο τρίμηνο του 2018 για την Beat και τις δραστηριότητές της εκτός Ελλάδας. Η εταιρεία κατόρθωσε να διπλασιάσει τον συνολικό αριθμό των διαδρομών που πραγματοποιούνται μέσα από την εφαρμογή της, στις πόλεις όπου δραστηριοποιείται. Εκτός από την Αθήνα, η Beat λειτουργεί σήμερα στη Λίμα του Περού και στο Σαντιάγο της Χιλής, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η επέκταση και σε άλλα σημεία της Ν. Αμερικής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Beat, έχει διπλασιάσει σήμερα και τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, απασχολώντας στις χώρες που δραστηριοποιείται 250 υπαλλήλους, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, με στόχο να ξεπεράσει τους 400 εργαζομένους.

Η στρατηγική ανάπτυξης της Beat εστιάζει στη Ν. Αμερική, μια περιοχή στην οποία η εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και έχει αφήσει το αποτύπωμά της τα τελευταία χρόνια. H Beat έχει πλέον αναδειχθεί στην πιο δημοφιλή εφαρμογή στο Περού, προσπερνώντας με τις επιδόσεις της πολύ μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας του ride-hailing όπως είναι η Uber, το Easy και το Cabify, με τους οποίους ανταγωνίζεται στη Λίμα.

Πρακτικά, σχεδόν το 90% του αριθμού των Beat διαδρομών πραγματοποιείται σήμερα εκτός ελληνικών συνόρων και η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην εν λόγω περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη του Σαντιάγο, μια αγορά στην οποία η Beat είναι παρούσα μόλις το τελευταίο εξάμηνο, καταγράφεται σήμερα αριθμός διαδρομών που αντιστοιχεί στις επιδόσεις της εφαρμογής στην Αθήνα, όπου η Beat λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια!

Τα σχέδια ανάπτυξης της Beat στην Αθήνα

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νέου νόμου (Ν.4530/2018) που περιλαμβάνει διατάξεις και για τις εταιρείες διαμεσολάβησης όπως η Beat και έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από τις 30/3/2018, η Beat στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι συνεχίζει να ενεργεί ως διαμεσολαβητής, συνδέοντας με την εφαρμογή της επαγγελματίες οδηγούς ταξί με επιβάτες, έχοντας λάβει υπόψη τις διατάξεις της νέας νομοθεσίας στη στρατηγική της, ώστε να συνεχίσει να είναι πλήρως σύννομη.

Από τους 250 εργαζομένους της εταιρείας, οι μισοί βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όλες οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας της εταιρείας εμφανίζονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://thebeat.co/gr/careers

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει κι ένα ειδικό πακέτο υποστήριξης, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατριστούν και αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας υψηλών προδιαγραφών. Μέσα από αυτό, επιθυμεί να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε διάφορους τομείς, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία μετεγκατάστασης του εργαζομένου στην Αθήνα (μετακόμιση, εύρεση νέου σπιτιού, γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Δημόσιο, λογιστικά, νομικά θέματα κ.α.). Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει επαναπατρίσει 5 Έλληνες, από χώρες όπως η Δανία, η Ελβετία και η Αγγλία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://thebeat.co/gr/relocation

Η Beat εξακολουθεί να είναι η κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί στην Αθήνα. Περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες έχουν εγγραφεί σε αυτή, ενώ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης συμβαδίζει με αυτόν της υπόλοιπης Ευρώπης και είναι σήμερα λιγότερο από 4 λεπτά της ώρας. Στην Αθήνα συνεργάζονται με την Beat πάνω από 5.000 οδηγοί ταξί σε μηνιαία βάση.


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.