Taxi & Driver
Beat
Beat: Έχουμε πληρώσει 5 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές

Beat: Έχουμε πληρώσει 5 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε η Beat (πρώην Taxibeat) στις δηλώσεις του Χρ. Σπίρτζη για τη μετοχική σύνθεση και την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για διαμόρφωση συνθηκών υγιούς και λειτουργικού ανταγωνισμού στο μεταφορικό έργο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Beat επισημαίνει ότι υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός για τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς και τη δημοσιοποίηση σχολίων και εκτιμήσεων, στο περιθώριο παρουσίασης του Νομοσχεδίου Ρυθμίσεων Θεμάτων Μεταφορών, που αφορά και στη διαμεσολάβηση μεταφορικού έργου. Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι όχι απλώς φορολογείται, ως οφείλει, αλλά έχει καταβάλει ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. «Στην Ελλάδα. Αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο. Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την παρουσίαση των νέων ρυθμίσεων για την αγορά των ταξί κατηγόρησε την Taxibeat ότι έχει έδρα στο Λονδίνο, δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση – απάντηση η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθήσαμε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, καθώς και τη δημοσιοποίηση σχολίων και εκτιμήσεων, στο περιθώριο παρουσίασης του Νομοσχεδίου Ρυθμίσεων Θεμάτων Μεταφορών, που αφορά και στη διαμεσολάβηση μεταφορικού έργου. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα, ώστε να μην υπάρχει κανένα σημείο που να μπορεί να τύχει παρερμηνείας ή λανθασμένης εκτίμησης.

Η Beat ανήκει κατά 100% στη γερμανική τεχνολογική εταιρία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Aποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομική υπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία όχι απλώς φορολογείται, ως οφείλει, αλλά έχει καταβάλει ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στην Ελλάδα. Αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο. Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία.

Πριν από την εξαγορά, το 50% των μετοχών της ανήκε στους εργαζόμενους, που την εμπνεύστηκαν, τη δημιούργησαν και την ανέπτυξαν, στους ανθρώπους που πίστεψαν στην ιδέα και την προοπτική της. Το υπόλοιπο 50% ανήκε σε έλληνες και ξένους επενδυτές, κατά την απολύτως συνήθη και διεθνή πρακτική των εταιρειών start up που προσελκύουν μικρά κεφάλαια από πολλούς επενδυτές για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Σε μια εποχή που όλες οι εταιρείες αποσύρονταν από την Ελλάδα η ΒΕΑΤ επέλεξε, όχι μόνο να μείνει στην Ελλάδα, αλλά και να συνεχίσει να αναπτύσσεται προσελκύοντας επενδύσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όλοι οι μέτοχοι είναι υπόχρεοι φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία του κράτους. Επιπρόσθετα, η Beat έχει φέρει στην Ελλάδα επενδύσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια κατά την τρέχουσα χρονιά. Έχει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα -20 εκατομμυρίων ευρώ- που αφορά την έρευνα και την καινοτομία για τα επόμενα 2 χρόνια, εάν φυσικά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της το επιτρέψει.

  • Δεν είναι εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου. Δεν διαθέτει ούτε ταξί, ούτε mini buses, ούτε πούλμαν. Απλώς διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και πελάτη. Διευκολύνει δηλαδή και την ποιότητα της εργασίας των οδηγών, αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Συνεργάζεται κατ΄αποκλειστικότητα με επαγγελματίες αυτοκινητιστές Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ), με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και με ξεκάθαρους όρους και κανόνες, που προάγουν τον επαγγελματισμό και την πελατοκεντρική προσέγγιση.
  • Δεν εισπράττει το κόμιστρο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός. Τα χρήματα μένουν στην ελληνική οικονομία.
  • Δεν παρεμβαίνει στο κόμιστρο, αυτό ορίζεται και ελέγχεται από το κράτος.
  • Συμβάλλει έμπρακτα στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς απασχολεί 100 εργαζόμενους στην Αθήνα, εκ των οποίων 60 μηχανικούς πληροφορικής, προσφέροντας απολαβές και εργασιακό περιβάλλον υψηλής ποιότητας.

Εκτιμούμε ότι δεν έχει υπάρξει πλήρης και αντικειμενική πληροφόρηση των αρμοδίων. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι στην αποψινή συνάντηση, που έχει προγραμματισθεί στο Yπουργείο, θα μπορέσει να αποκατασταθεί η αλήθεια. Η Beat στηρίζει την προσπάθεια ρύθμισης και εκσυγχρονισμού της αγοράς, την οποία ορθώς επιχειρεί το Υπουργείο. Το έχουμε κάνει ενεργά εξάλλου και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, όπου συμβάλλαμε στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς και λειτουργικού ανταγωνισμού προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, των ανθρώπων που παρέχουν το μεταφορικό έργο, αλλά βεβαίως και των εκατομμυρίων χρηστών.

Δεν είμαστε απλώς έτοιμοι να συμβάλουμε στη δημόσια διαβούλευση, αλλά έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικού εκσυγχρονισμού και βέλτιστων πρακτικών, ώστε το νέο πλαίσιο να είναι λειτουργικό, αλλά και βιώσιμο. Χωρίς αχρείαστη γραφειοκρατία που προκαλεί ασφυξία σε κάθε προσπάθεια καινοτομίας. Χωρίς να πλήττονται οι χιλιάδες επαγγελματίες που συνεργάζονται. Χωρίς να επηρεάζει την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών, για τις οποίες η Βeat αγαπήθηκε από το επιβατικό κοινό».


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.