Site icon Taxi & Driver

Αφιέρωμα: Αγοράζω ή Νοικιάζω άδεια και όχημα ταξί

ταξί

Αφιέρωμα: Αγοράζω ή Νοικιάζω άδεια και όχημα ταξί

Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν καταλήξεις στην αγορά ή την ενοικίαση μιας άδειας ταξί και πώς θα επιλέξεις το επόμενο καινούργιο ή μεταχειρισμένο επαγγελματικό σου όχημα.

Το Taxi&Driver ετοίμασε ένα μεγάλο αγοραστικό αφιέρωμα μέσα στο οποίο παρουσιάζονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που σκοπεύει να εργαστεί ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής, αλλά και σημαντικές πληροφορίες για την επιλογή επαγγελματικού οχήματος που πρέπει να γνωρίζουν και όσοι είναι ήδη επαγγελματίες οδηγοί ταξί. Τις δικές τους συμβουλές δίνουν και 3 επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στον κλάδο.

Τι χρειάζεται για να αποκτήσεις άδεια Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

Ο υποψήφιος για την Έκδοση Ειδικής Άδειας Οδηγού Ταξί επιβάλλεται:

  1. Να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να μην έχει ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας του.
  2. Να μην υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, του δημοσίου τομέα του Ν. 1256/1982 (Α65), όπως ισχύει κάθε φορά.
  3. Να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ταμείο ή από το δημόσιο.
  4. Να μην έχει τιμωρηθεί από Πειθαρχικό Συμβούλιο για οδήγηση ή χρησιμοποίηση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, όχημα που δεν έχει ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας ως Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο.
  5. Να έχει σε ισχύ άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.
  6. Να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ένα από τα αδικήματα της περίπτωσης α’ του άρθρου 100 του ν. 4070/2012 (Α’ 82).
  7. Να επιτύχει στην ειδική γραπτή εξέταση σε θέματα κανονισμού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  8. Εφόσον δεν είναι Έλληνας υπήκοος, να ομιλεί με επάρκεια την Ελληνική γλώσσα.
  9. Εφόσον είναι Έλληνας υπήκοος, να είναι απόφοιτος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή αναγνωρισμένης αντίστοιχης σχολής του εξωτερικού.
  10. Να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης αυτοκινήτου τουλάχιστον κατηγορίας Β’ για ελάχιστο διάστημα 24 μηνών πριν από την υποβολή της αίτησης.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Κόστος, Χρόνος, Διαδικασία

Παρατηρήσεις

Η άποψη των επαγγελματιών

Ρωτήσαμε 3 επαγγελματίες οδηγούς να μας απαντήσουν τι κατά τι γνώμη τους συμφέρει περισσότερο: Η αγορά ή ενοικίαση μιας άδειας ταξί; Η αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου επαγγελματικού οχήματος

 

Exit mobile version