Taxi & Driver
εφαρμογές smartphone
5 χρήσιμες εφαρμογές για το αμάξι σου

5 χρήσιμες εφαρμογές για το αμάξι σου

Με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, είναι κρίμα να μην την χρησιμοποιούμε και στις καθημερινές μας μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Δείτε τις 5 πιο χρήσιμες εφαρμογές που πρέπει να «κατεβάσετε»…

Tα smartphones και τα tablet έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας και αναμφισβήτητα μας έχουν διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις χιλιάδες εφαρμογές υπάρχουν αρκετές που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 5 εφαρμογές που πρέπει να «κατεβάσεις» τώρα αν θες να διευκολύνεις πραγματικά τη ζωή σου.

Με μια βάση για κινητό τηλέφωνο και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το smartphone και το tablet σου είναι καιρός να γίνει και προέκταση του αυτοκινήτου σου.

1. Πλοήγηση

Σήμερα χωρίς χάρτες… δεν πας πουθενά. Είτε έχεις Android είτε iOS λειτουργικό, υπάρχουν πολλές εφαρμογές πλοήγησης που όχι μόνο σου «λένε» πως και πότε θα φτάσεις στον προορισμό σου αλλά και τι πρόκειται να συναντήσεις στον δρόμο σου. Η πιο διαδεδομένη -και κατά την άποψή μας κορυφαία- εφαρμογή πλοήγησης είναι η εφαρμογή Google Maps η οποία και προσφέρεται χωρίς κάποιο κόστος και διακρίνεται για τους πληρέστατους και ενημερωμένους χάρτες της, αλλά και την ευκολία που επιδεικνύει. Μέσω αυτής, μπορείτε να σχεδιάσετε την διαδρομή σας όπως ακριβώς επιθυμείτε και να λάβετε ακριβείς οδηγίες ηχητικά (και στα ελληνικά) για το πώς θα φτάσετε εκεί, ενώ μπορείτε να δείτε και την κίνηση που θα συναντήσετε στο δρόμο σας.

2. Ο κατασκευαστής, πάντα δίπλα σε σας και το αυτοκίνητό σας

Στο χορό των εφαρμογών έχουν μπει και οι ίδιες οι εταιρείες οι οποίες έχουν αναθέσει σε προγραμματιστές να φτιάξουν εφαρμογές οι οποίες αφορούν είτε σε όλη την γκάμα των αυτοκινήτων της είτε σε συγκεκριμένα μοντέλα. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν τέτοιες εφαρμογές για Android και iOS από τις οποίες μπορείτε να βρείτε το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών, το manual του αυτοκινήτου σας, να δείτε προσφορές, να λάβετε υπενθυμίσεις για service και γενικές πληροφορίες που αφορούν το όχημά σας (ανακλήσεις κλπ).

3. Eντοπισμός αυτοκινήτου

Με αυτές τις εφαρμογές μπορείς να εντοπίσεις τον χώρο που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου σε περίπτωση που το ξέχασες. Έξυπνη εφαρμογή που θα χρειαστείς όταν παρκάρεις για πρώτη φορά σε μια άγνωστη περιοχή, αφού δεν χρειάζεται να βάλεις «σημάδια», ενώ επίσης μπορείς να δεις το πόσο μακριά είσαι, πόσα λεπτά περπάτημα έχεις ακόμη, ή ακόμη και την ώρα που πάρκαρες, στοιχείο που βοηθά όταν έχεις παρκάρει με χρονοκάρτα στο κέντρο της πόλης ή σε αεροδρόμια κλπ. Επειδή σε αυτή την περίπτωση «δηλώνεις» ο ίδιος τον χώρο που βρίσκεσαι πριν απομακρυνθείς από το αυτοκίνητό σου, αυτές οι εφαρμογές δεν μπορούν να εντοπίσουν το όχημα αν κλαπεί, ωστόσο με την προσθήκη πομπού θέσης, μπορεί να γίνει και αυτό…

4. Διαγνωστικό θύρας OBD II

Στις μεγάλες λίστες του Google Play και AppStore, υπάρχουν εφαρμογές που συνδέονται με τον εγκέφαλο (ECU) του αυτοκινήτου. Η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη αλλά και κορυφαία τέτοια εφαρμογή είναι η Torque Lite για Android και EOBD Facile για iOS. Μέσω αυτής αλλά και ενός Bluetooth αντάπτορα για OBD (κόστος 15 ευρώ περίπου), συνδέουμε τον εγκέφαλο με το κινητό μας και λαμβάνουν δεδομένα για την κατάσταση λειτουργίας του, για τυχόν προβλήματα και επεξήγηση των κωδικών τους. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μετρήσεις επιδόσεών του και να βλέπουμε εκείνη τη στιγμή σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργία του όπως πίεση υπερτροφοδότησης, λόγος αέρα καυσίμου κ.λ.π ιδιαίτερα σημαντικά για βελτιωμένα αυτοκίνητα.

5. Κρατήστε «πρακτικά»

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τα δύο βασικότερα λειτουργικά συστήματα, που σας επιτρέπουν να κρατάτε πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας.  Σε εκείνα εισάγετε τα δεδομένα από τους ανεφοδιασμούς, τα σέρβις, την αντικατάσταση ελαστικών κλπ και σας προσφέρουν μια πληρέστατη ενημέρωση σχετικά με το κόστος τον χρόνο και τα γενικά έξοδα του αυτοκινήτου σας. Αυτές οι εφαρμογές αποτελούν το ημερολόγιο του αυτοκινήτου σας ή των αυτοκινήτων σας και αν είστε συνεπείς με τα στοιχεία εισαγωγής τους θα μείνετε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα που θα δείτε.  Γιατί είναι διαφορετικό να υπολογίζεις στο περίπου μόνος σου, από το να έχεις μέχρι και στο τελευταίο σέντ το ετήσιο κόστος του αυτοκινήτου σου.

Πηγή: AutoΤρίτη


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.