Taxi & Driver
Ο νέος αριθμός έκτακτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, 1544
1455: Ο νέος αριθμός έκτακτης ανάγκης της Αττικής

1544: Ο νέος αριθμός έκτακτης ανάγκης για την Αττική

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, στην Αττική προστέθηκε άλλος ένας άριθμός έκτακτης ανάγκης, η γραμμή 1544.

Στόχος, του νέου αριθμού είναι η ασφάλεια του οδικού δικτού και των πολιτών. Πρόκειται για μία 24ωρη υπηρεσία, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι από 15 Απριλίου. Θα αφορά ζημιές, προβλήματα και κινδύνους που αφορούν τους οδικούς δρόμους.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη γράμμη, 1544, συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

24ώρη η λειτουργία του 1544

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης, 1544 θα είναι 24ώρη λειτουργία, 365 μέρες το χρόνο. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η άμεση επικοινωνία όλων των πολιτών με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Δήλωση φθορών και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο

Στη γραμμή 1544, θα απευθύνονται οδηγοί και πεζοί, για να αναφέρουν φθορές του οδοστρώματος και προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες, τις διαγραμμίσεις αλλά και τη σήμανση.

Παράλληλα, θα μπορούν να δηλώσουν οτιδήποτε θεωρούν ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ύπαρξη λαδιών και αντικειμένων στο δρόμο, τα οποία εμποδίζουν και αποτελούν σημεία επικινδυνότητας.

110 πινακίδες με τον αριθμό 1544 και QR Code

Στη Περιφέρεια της Αττικής έχουν τοποθετηθεί ήδη 110 πινακίδες με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1544 σε κεντρικά οδικά σημεία. Συνολικά, πρόκειται να τοποθετηθούν 3.000 μικρές πινακίδες σε κεντρικά φανάρια οδικών δικτύων.

Μάλιστα, οι πινακίδες συνοδεύονται από έναν QR Code, μέσω του οποίοι οι πολίτες μεταφέρονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτό το τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνται για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Επίησης, οι πινακίδες με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, δεν αφορούν μόνο τους Έλληνες αλλά και τους επισκέπτες της χώρας.

Έτσι, είναι διαθέσιμες και στα αγγλικά, επιτρέποντας σε όλους τους πολίτες, ξένους και μη, να έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο νέος αριθμός έκτακτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, 1544
Οι πινακίδες του νέου αριθμού έκτασκτης ανάγκης, 1544

15 Απριλίου η αρχή της λειτουργίας του 1544

Με βάση τις δηλώσεις του κ. Πατούλη, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης, 1544, θα ανοίξει για τους πολίτες, από τις 15 Απριλίου του 2022.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του CarsElectric, μέχρι τότε θα έχει αρχίσει και η αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή για smartphones.

Στόχος του 1544 η οδική ασφάλεια

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε,χαρακτηριστικά, «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών. Το 1544 αποτελεί συνέχεια των ενεργειών για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Η γραμμή του 1544 στοχεύει στην άμεση επικοινωνία με τους χρήστες του οδικού δικτύου. Τέλος, οι υποδείξεις και τα σχόλια τους, θα συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της βελτίωσης της λειτουργικότητας του δρόμου».


Τελευταία νέα

Ακολουθήστε το taxianddriver.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο taxianddriver.gr.